Wij beantwoorden graag al jouw vragen

FAQ

Zijn jullie producten ook fysiek te bezichtigen?

Ja, zowel de Pomp AO als de HeatCycle zijn fysiek te bezichtigen en te beluisteren in de WoonWijzerWinkel in Rotterdam. De showroom is van maandag t/m vrijdag open van 9:00 tot 17:00 uur, adres Directiekade 8, 3089 JA Rotterdam. Je hoeft voor een bezoek geen afspraak te maken.

Kijk voor meer informatie op: https://www.woonwijzerwinkel.nl/onze-winkel/

Wat zijn momenteel jullie levertijden?

Onze producten kunnen momenteel binnen 4 weken* na online reservering geïnstalleerd worden. Dit is uiteraard mede afhankelijk van hoe snel je beschikbaar kunt zijn voor een digitale inspectie en op welke termijn een installatie bij je uitkomt.

*Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend

Installeren jullie ook in België of Duitsland?

Nee, op dit moment installeren we alleen in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden).

Hoeveel warmtepompen hebben jullie al geïnstalleerd?

Begin 2024 zijn er al bijna 1000 warmtepompen geïnstalleerd.

Hoe gaan jullie te werk en wat kan ik verwachten na het plaatsen van een reservering?

Na het plaatsen van een reservering op onze website, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Hierin vind je onder andere de inloggegevens van je persoonlijke DeWarmte-account. Wanneer je inlogt staat er een formulier voor je klaar waarin we je vragen om zo veel mogelijk informatie over je woning met ons te delen.

Zodra we je reservering hebben ontvangen, nodigen we je uit voor het inplannen van een digitale inspectie. Dit betreft een videocall via WhatsApp van ongeveer 45 minuten, waarin we samen alle mogelijkheden bespreken en een installatieplan opstellen, uiteraard zoveel mogelijk rekening houdend met je wensen. Als de digitale inspectie naar tevredenheid verloopt en je akkoord gaat met het installatieplan en de koopovereenkomst, plannen we gezamenlijk de installatiedatum in. De installatie zelf kan bijna altijd binnen één dag worden voltooid, soms zelf in een ochtendje.

Na de installatie begin je direct met besparen op gas. De besparing kun je real-time volgen via onze WebApp, waar je na de installatie toegang tot krijgt. Onze subsidiepartner, Simpel Subsidie, helpt je na de installatie kosteloos en snel met de aanvraag van de ISDE-subsidie.

DeWarmte warmtepomp kopen

Wat zijn jullie prijzen?

Hybride - Pomp AO:

 • Prijs: €6.325

 • Waarvan ISDE-subsidie: €2.925

 • Nettoprijs: €3.400 inclusief btw, installatie en 2 jaar full service garantie

 • Koelfunctie: €750 (optioneel)

All-Electric

 • Prijs: €11.650,-

 • Waarvan ISDE-subsidie: €3650,-

 • Nettoprijs: €8.000 inclusief btw, installatie en 2 jaar full service garantie

 • Koelfunctie: €750 (optioneel)


Heatcycle:

 • Prijs: €7.325

 • Waarvan ISDE-subsidie: €4.425

 • Nettoprijs: €2.900 inclusief btw, installatie en 2 jaar full service garantie

 • Grotere 200L/2S/3kW/EE boiler: €895 (optioneel)

Hoe goed is de Pomp AO in vergelijking met andere warmtepompen.

DeWarmte Pomp AO is op bijna alle vlakken beter dan andere hybride lucht/water monoblock warmtepompen met een vergelijkbaar vermogen.

Met name bij de prestaties tijdens de echt koude dagen, wanneer je de warmtepomp het hardst nodig hebt, steekt de Pomp AO er met kop en schouders bovenuit.

Vergelijken kan moeilijk zijn, daarom hebben wij een simpele vergelijkingssheet gemaakt waarin wij onze warmtepomp vergelijken met 3 andere grote fabrikanten.

Moet ik een aanbetaling doen bij een reservering?

Nee, het plaatsen van een reservering kost niets. Na de digitale inspectie ontvang je een koopovereenkomst. Na het accepteren vindt de eerste aanbetaling pas plaats.

In het verleden hebben we gewerkt met een een klein reserveringsbedrag van €99,- en €29,-.

Heb jij in het verleden €99,- en €29,- betaalt voor een reservering? Geen zorgen. We verrekenen dit bedrag met de eindfactuur na de installatie. Als je door welke reden dan ook afziet van de aankoop, ontvang je het reserveringsbedrag volledig terug.

Hoe gaat de betaling van de installatie?

De betaling bestaat uit een aanbetalingsfactuur vóór de installatie en een eindfactuur na de installatie. Beide facturen bedragen ongeveer 50% van het totale bedrag. Het reserveringsbedrag van €29 en eventuele extra kosten of kortingen worden verrekend op de eindfactuur.

Zowel de aanbetalingsfactuur als de eindfactuur zijn gemakkelijk te betalen via je DeWarmte-account.

DeWarnte Factuur

Zijn er financieringsmogelijkheden voor jullie producten?

Ja, in Nederland zijn er verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp. Denk bijvoorbeeld aan duurzaamheidsleningen van gemeenten. Sommige gemeenten bieden specifieke leningen aan voor duurzame investeringen, waaronder warmtepompen. De voorwaarden kunnen per gemeente verschillen. Daarnaast kunnen particulieren en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) via het Nationaal Warmtefonds (https://www.warmtefonds.nl/) leningen aanvragen tegen gunstige voorwaarden voor energiebesparende maatregelen.

Wat kan ik verwachten van de digitale inspectie?

Na ontvangst van je reservering sturen we je een uitnodiging om een digitale inspectie in te plannen met een van onze experts. Tijdens deze digitale inspectie bekijken we samen alle mogelijkheden, bespreken we de ideale locatie voor de warmtepomp, bepalen we waar de warmtepomp gekoppeld kan worden op het cv-circuit en bekijken we je huidige verwarmingssysteem (bijv. de gasketel). Zodat we samen een zo duidelijk mogelijk installatieplan op kunnen stellen dat zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoet. De digitale inspectie, die ongeveer 45 minuten duurt, wordt uitgevoerd via een WhatsApp videocall.

Digitale inspectie Pomp AO

Binnen welke termijn kan een digitale inspectie worden ingepland na het plaatsen van een reservering?

Vrijwel altijd binnen enkele dagen. Wanneer je een reservering plaatst is het vaak mogelijk om de volgende dag al een digitale inspectie in te plannen. Komt het niet op korte termijn voor je uit? Geen zorgen, onze agenda’s lopen 3/4 weken vooruit. Zo is er altijd een dag en tijdstip beschikbaar wanneer het jou uitkomt. Ons team staat doordeweeks en in het weekend, zowel 's ochtends, 's middags als 's avonds, voor je klaar.

Kunnen jullie ook fysiek langskomen voor een inspectie?

Nee, we begrijpen dat je een voorkeur kunt hebben voor een persoonlijk bezoek aan huis. Echter, om de totaal prijs lekker laag te houden, doen wij op dit moment geen huisbezoeken. Zo is jouw terugverdientijd nog korter! Maar geen zorgen, onze experts weten als geen ander via een digitale inspectie genoeg informatie te verzamelen om tot een duidelijk installatieplan te komen.Digitale inspectie warmtepomp

Ik heb geen WhatsApp. Is een digitale inspectie dan nog mogelijk?

Ja, indien je geen gebruik kunt/wilt maken van WhatsApp, zoeken we gezamenlijk naar een alternatief om contact te leggen voor de digitale inspectie.

Hoeveel tijd neemt de installatie in beslag?

De Pomp AO heeft een indicatieve installatieduur van ongeveer 6-8 uur en kan in de meeste gevallen binnen één dag geïnstalleerd worden. Bij complexere installaties kan het voorkomen dat we twee installatiedagen nodig hebben. Wanneer dit van toepassing is wordt dit uiteraard tijdens de digitale inspectie besproken.

De HeatCycle is qua installatie een stukje ingewikkelder dan de Pomp AO. Vandaar dat we hier voor de zekerheid standaard twee dagen voor inplannen.

Moet ik thuis zijn op de dag van installatie?

Ja, het is belangrijk dat op de dag van installatie een van de bewoners aanwezig is. De installateurs moeten binnen in de woning zijn voor de koppeling op het cv-circuit en het plaatsen van de controle unit. Daarnaast is het altijd prettig als er voor eventuele vragen een bewoner in de buurt is. Even naar de winkel gaan of vanuit huis werken is natuurlijk geen probleem!

Hoe laat kan ik het installatieteam verwachten op de dag van installatie?

Door de variërende afstanden naar de locatie en de drukke ochtendspits is het lastig om een precieze aankomsttijd in te kunnen schatten voor het installatieteam. De installateurs proberen altijd tussen 7:30 en 10:00 uur 's ochtends te arriveren op locatie, tenzij anders is afgesproken.

Is er een brochure van de Pomp AO?

Jazeker! Download deze hieronder.

Hebben jullie ook technische documentatie van de Pomp AO? (datasheet, energielabel, geluidsgegevens, energie prestatiegegevens)

Jazeker, we doen ons best om alle technische gegevens zo goed mogelijk toe te lichten. Is er iets niet duidelijk? Neem dan contact op met onze salesafdeling via de chat of sales@dewarmte.nl.

Wat is de Pomp AO?

De Pomp AO is een hybride, 'all-electric ready' monoblock lucht-water warmtepomp met een vermogen van 2 tot 8 kW. Met dit vermogensbereik kan de Pomp AO het totale gasverbruik van de centrale verwarming in ongeveer 70% van de Nederlandse woningen volledig opvangen.

De Pomp AO functioneert meestal naast de cv-ketel, wat de term 'hybride' verklaart. Dit houdt in dat de cv-ketel een blijvende rol speelt, namelijk het verwarmen van sanitair water. Indien nodig kan op extreem koude dagen de cv-ketel ook dienen als een back-up voor de warmtepomp.

Hoe wordt de Pomp AO aangestuurd?

De Pomp AO wordt op dezelfde manier aangestuurd als een cv-ketel, via de thermostaat in de woning. Wanneer de ingestelde temperatuur op de thermostaat hoger is dan de gemeten temperatuur wordt er een signaal gestuurd naar de controle-unit. Deze controle-unit gebruikt vervolgens een algoritme om te beslissen of er warmte wordt geleverd door de Pomp AO, de cv-ketel, of een combinatie van beide.

In de meeste gevallen is het doel om de cv-ketel zo min mogelijk bij te laten springen, maar tegelijkertijd toch het huis comfortabel warm te krijgen. De regeling bepaalt aan de hand van de stooklijn of er hulp van de cv-ketel nodig is. Hoe vaak de cv-ketel in de praktijk moet bijspringen is afhankelijk van het weer en jouw huis. Maar in de meeste gevallen kan de Pomp AO zonder hulp van de cv-ketel de volledige warmtevraag van de centrale verwarming van de woning opvangen. Wat kan resulteren in een besparing tot wel 85% op het gasverbruik.

Hoe onttrekt en gebruikt de Pomp AO warmte uit de buitenlucht voor de verwarming van mijn woning?

Met behulp van elektriciteit wordt de warmte van de koude buitenlucht opgehoogd naar de warme cv temperatuur. Dit proces zorgt ervoor dat het water in je verwarmingssysteem de warmte uit de buitenlucht overneemt, waarmee je woning efficiënt wordt verwarmd.

Technisch antwoord:

De Pomp AO circuleert een koudemiddel (R32) door een gesloten circuit. Dit circuit bestaat uit 4 onderdelen; een compressor, een condensor, een expansieventiel en een verdamper. Als de warmtepomp aanstaat wordt het koudemiddel continu rondgestuurd door de compressor.

Stap 1, compressor. Wanneer het koudemiddel de compressor bereikt, is het in gasvorm. De compressor verhoogt vervolgens de druk van dit gas, wat leidt tot een verhoging van de temperatuur. Als gevolg hiervan wordt de temperatuur van het koudemiddel hoger dan die van het water dat door het centrale verwarmingssysteem stroomt. De compressor, die elektriciteit verbruikt, fungeert als de motor van de warmtepomp.

Stap 2, condensor. Het koudemiddel wordt met een hoge temperatuur de condensator ingedrukt. De temperatuur is hier dus hoger dan de temperatuur van jouw cv-water. Hier condenseert het gas en wordt het vloeibaar. Tijdens het veranderen van gas naar vloeibaar komt er warmte vrij. Deze warmte wordt aan het water van de verwarmingsinstallatie afgegeven. Zo wordt dus je cv-water, en hiermee je woning verwarmd!

Stap 3. Zodra het koudemiddel gecondenseerd is, stroomt het door een expansieventiel. Hier wordt de druk verlaagd. Door de drukverlaging daalt ook de temperatuur. Hierdoor is de temperatuur van het koudemiddel lager dan de temperatuur van de buitenlucht (denk bijvoorbeeld aan een deodorant spuitbus welke koud aanvoelt als je de deodorant uit de spuitbus spuit. Het deodorant is kamertemperatuur in de spuitbus onder hoge druk, zodra je spuit verlaag je de druk en daarmee ook de temperatuur).

Stap 4. Als het koudemiddel bij de verdamper binnen komt is het (deels) vloeibaar. De temperatuur is hier dus lager dan de temperatuur van de buitenlucht. Door de hogere buitenlucht temperatuur verdampt het koudemiddel. Tijdens het veranderen van vloeibaar naar gas neemt het koudemiddel warmte op. Zo onttrekt de Pomp AO dus warmte uit de buitenlucht!

Wat is het vermogen van de Pomp AO?

De Pomp AO heeft een vermogensbereik van ongeveer 2 tot 8 kW, wat overeenkomt met de warmtebehoefte van de centrale verwarming van 70% van de Nederlandse huishoudens. Het nominaal vermogen van de Pomp AO is 6,4 kW.

Wat kan ik besparen met de Pomp AO?

In een gemiddelde woning zorgt de Pomp AO voor een gasbesparing van ongeveer 70%. Met behulp van onze datasheets kunnen we je een persoonlijke indicatie geven van wat de Pomp AO voor jouw situatie kan betekenen.

Indien je hierin geïnteresseerd bent, ontvangen we graag de volgende gegevens:

 • Het huidige jaarlijkse gasverbruik (in m³).

 • Het type woning (tussenwoning, hoekhuis, vrijstaand, enz.).

 • Het type verwarmingssysteem (radiatoren, vloerverwarming, enz.).

 • Het aantal personen in het huishouden.


Met deze informatie kunnen we een schatting geven van de jaarlijkse gasbesparingen (in m³) en de geschatte elektriciteitskosten (in kWh) bij gebruik van de Pomp AO in jouw situatie.

Wil jij graag een persoonlijke indicatie ontvangen? Mail dan de bovenstaande informatie naar sales@dewarmte.nl.

Pomp AO geld besparen

Kan mijn cv-ketel samenwerken met de Pomp AO?

Ja, de pomp AO kan samen werken met alle cv-ketels. De oudste cv-ketel waarmee we samen werken komt uit 1994!

Kan mijn huidige (slimme) thermostaat samenwerken met de Pomp AO?

De Pomp AO kan gebruik maken van alle thermostaten of regelingen die gebruik maken van een aan/uit-contact voor verwarming. OpenTherm wordt door de Pomp AO niet ondersteund.

Mocht je thermostaat niet op deze manier kunnen communiceren kunnen we kijken of er gebruik gemaakt kan worden van een EasyControl adapter, zodat de huidige thermostaat eventueel alsnog behouden kan worden. Mocht dat niet mogelijk zijn zal er een nieuwe thermostaat geplaatst moet worden. We kunnen je hier uiteraard bij helpen.

Wat is de afmeting, het gewicht en de benodigde ruimte van de Pomp AO?

De Pomp AO heeft een afmeting van 110x85x45 cm en weegt ongeveer 102 kg.

Houd er rekening mee dat wanneer de Pomp AO op de grond wordt geplaatst, deze op rubberen opstelblokken komt te staan. Hierdoor zal de totale hoogte in de praktijk toenemen met ongeveer 10 cm.

Wanneer de Pomp AO tegen een woning of andere constructie wordt geplaatst, is er aan de achterkant ongeveer 20 cm aan vrije ruimte nodig. Daarnaast is aan beide zijkanten ongeveer 30 cm aan vrije ruimte nodig voor de luchtaanzuiging, en moet aan de voorkant voldoende ruimte worden vrijgehouden voor het uitblazen van lucht.

Tijdens de digitale inspectie kijken we uiteraard met je mee om een geschikte locatie te vinden voor de Pomp AO.

Wat zijn de plaatsingsmogelijkheden van de Pomp AO rondom mijn woning?

De Pomp AO kan op verschillende plekken rondom de woning worden geplaatst. Omdat deze niet per se nabij de cv-ketel gekoppeld hoeft te worden. Zo kan deze bijvoorbeeld naast de woning of in de de tuin, op een plat dak, op het balkon of aan de gevel van de woning worden geïnstalleerd. De Pomp AO kan niet op dakkapellen of houten constructies geplaatst worden i.v.m. trillingen. Daarnaast installeren we niet op schuine daken.

Wij zoeken tijdens de digitale inspectie samen met jou naar de beste plaatsingslocatie. Bij het kiezen van hiervan houden we onder andere rekening met het leidingwerk, de benodigde vrije ruimte aan de voor- en zijkanten, het geluid en je wensen op praktisch en esthetisch gebied.

De gewenste locatie van de Pomp AO is op het dak, kan dit?

De Pomp AO kan zeker op het dak geplaatst worden. Echter zitten hier wel meerkosten aan verbonden. Voor een installatie op hoogte zijn we genoodzaakt hijsmateriaal te huren, extra veiligheidsmaatregelen te nemen en meer tijd in te plannen voor de installatie. De hoogte van de meerkosten zijn afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Deze meerkosten worden besproken tijdens de digitale inspectie, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wil je geen meerkosten? Wij helpen je met het zoeken naar een geschikte plaatsingslocatie op de grond.

Hoe zit het met de elektriciteitsaansluiting?

De Pomp AO heeft een elektrisch piekvermogen van 2700 Watt. Houd altijd als vuistregel aan dat er maximaal 3500 Watt door een groep mag lopen. Daarom moet er voor de elektrische aansluiting van de Pomp AO in de woning een stroompunt beschikbaar zijn op een (vrijwel) lege groep.

De Pomp AO kan worden aangesloten op een gewone groep van 16 Ampère en een 1-fase-aansluiting van 220/230V.

Let erop dat we géén werkzaamheden uitvoeren in de groepenkast en alleen aansluiten op een reeds geïnstalleerde lasdoos die al op een vrije groep zit. Deze lasdoos kan het beste zo dicht mogelijk bij de Pomp AO worden geplaatst.

Wordt er ook een apparaat binnen geplaatst?

Bij de installatie van de Pomp AO komt er binnen nabij de cv-ketel enkel een kleine controle unit te hangen voor de software en aansturing. Deze controle unit heeft een afmeting van ongeveer 25x20x5 cm.

Levert de Pomp AO ook tapwater?

Momenteel verzorgt de Pomp AO enkel de centrale verwarming van de woning, niet het verwarmen van sanitair water. Er is momenteel een all-electric upgrade voor de Pomp AO in ontwikkeling, die we in het eerste of tweede kwartaal van 2024 verwachten te lanceren. Hiermee zal het voor veel woningen mogelijk worden om met de Pomp AO + de all-electric upgrade helemaal van het gas af te kunnen gaan.

Kan de Pomp AO samenwerken met vloerverwarming?

Jazeker, de efficiëntie van de Pomp AO stijgt bij gebruik met vloerverwarming, omdat de benodigde temperatuur voor vloerverwarming lager is dan die van traditionele radiatoren. De grote oppervlakte van de vloer zorgt voor een effectieve warmteafgifte bij lagere temperaturen. Dit maakt de combinatie van vloerverwarming en een warmtepomp bijzonder efficiënt.Vloerverwarming warmtepomp AO

Is de Pomp AO in staat mijn woning te verwarmen als er alleen (verouderde) radiatoren aanwezig zijn?

Warmtepompen hebben een relatief lagere aanvoertemperatuur (max 60°C) vergeleken met cv-ketels (max 80-90°C). Het is niet altijd mogelijk om met oude, klassieke radiatoren die bedoeld zijn om op hoge temperatuur te werken, de woning met een aanvoertemperatuur van maximaal 60°C comfortabel te verwarmen. Vandaar zal de cv-ketel bij woningen met alleen (oudere) radiatoren vaker als back-up moeten fungeren.

Desalniettemin bespaar je met een warmtepomp in combinatie met (oudere) radiatoren uiteraard nog steeds op gas, het is alleen minder rendabel vergeleken met situaties waar je de woning wel met 60°C warm krijgt. De optimale afgifte systemen zijn moderne LTV radiatoren en/of vloerverwarming, met deze systemen werkt de warmtepomp het efficienste en bespaar je dus het meeste gas.

Hoe zit het met het leidingwerk en de koppeling op het cv-circuit?

Wij koppelen de Pomp AO op de bestaande cv-leidingen en verbinden deze met zowel de aanvoer- als retourleiding op de meest geschikte locatie in jouw woning. Dit betekent dat deze koppeling dus niet per se in de buurt van de cv-ketel hoeft te zijn.

Dit biedt het voordeel dat je meer vrijheid hebt bij het kiezen van een geschikte plaatsingslocatie voor de Pomp AO, aangezien je minder rekening hoeft te houden met de lengte en route van het leidingwerk.

Kan de Pomp AO ook koelen?

Jazeker! Naast het verwarmen van de woning kun je de Pomp AO ook inzetten om je woning te koelen. De Pomp AO zal in dat geval koud water produceren in plaats van warm water, waardoor de temperatuur in de woning kan worden verlaagd. Zo profiteer je niet alleen in de koudere periode, maar het gehele jaar door van de voordelen van een warmtepomp.

De kosten van deze optionele koelingsfunctie bedragen eenmalig €750. Deze functie kan eenvoudig via een software update aan je Pomp AO worden toegevoegd, hiervoor is geen fysiek bezoek nodig. Als je interesse hebt in de koelfunctie horen we het graag via sales@dewarmte.nl. Dan helpen onze salescollega's je graag verder met het activeren van de koelfunctie op jouw Pomp AO.

Nog niet helemaal zeker of de koelfunctie iets voor je is? Dan kun je deze 2 weken vrijblijvend uitproberen. Niet tevreden? Geen probleem, dan zetten we de functie weer uit. Wel tevreden? Dan kun je vanaf nu je woning zowel verwarmen als verkoelen met onze Pomp AO.

Onze technische collega's hebben een whitepaper samengesteld waarin precies staat hoe de koelfunctie werkt en wat je er van kunt verwachten. Download deze hieronder.

Welk geluid produceert de Pomp AO?

De PompAO produceert 45 dB op anderhalve meter afstand.

In dit artikel staat een mooie vergelijking van het geluid van de PompAO ten opzichte van andere warmtepompen.

Raadpleeg het bijgevoegde document 'Geluidsgegevens Pomp AO' voor uitgebreide informatie over het geluidsniveau van de Pomp AO.

Wat zijn de sCOP en COP waarden van de Pomp AO?

De sCOP bij een afgifte temperatuur van 35°C = 4.92 (A+++)
De sCOP bij een afgifte temperatuur van 55°C = 3.38 (A++)

Weet je niet precies wat SCOP en COP is? In dit artikel vertellen we je er meer over.
Meer uitgebreide SCOP en COP waarden van de Pomp AO zijn terug te vinden in de onderstaande datasheet.

Wij zoeken een all-electric oplossing. Kan dit ook met de Pomp AO?

De Pomp AO is een hybride systeem. Deze is volledig uit te breiden tot All-Electric systeem met onze All-Electric Upgrade. Heb je al een Pomp AO, dan betaal je €4600,- voor de Upgrade. Heb je nog geen Pomp AO, dan kan je voor €8000,- in één keer volledig van het gas af. Alle prijzen zijn inclusief installatie na aftrek van subsidie.

De Pomp AO is al te reserveren is wordt binnen 4 weken geïnstalleerd. De All-Electric Upgrade kan je nu pre-orderen en zal vanaf de zomer van 2024 worden geïnstalleerd.

Houdt de Pomp AO rekening met fluctuerende energieprijzen?

Nog niet. Het systeem functioneert onafhankelijk van real-time informatie over energietarieven en past zijn werking niet automatisch aan bij veranderingen in energiekosten. Desondanks is het verwarmen van je woning met de Pomp AO, gezien de huidige energieprijzen, voordeliger dan met een traditionele cv-ketel.

Wat is de verwachte levensduur van de Pomp AO?

De levensduur van warmtepompen varieert, maar over het algemeen gaan ze langer mee dan traditionele cv-ketels. Onze warmtepompen zijn ontwikkeld om meer dan 15 jaar mee te gaan.

Wat kan ik besparen met de HeatCycle?

In een gemiddelde woning kan de HeatCycle 40% van de totale warmtevraag leveren, zowel tapwater als verwarming.

Met behulp van onze datasheets kunnen we je een persoonlijke indicatie geven van wat onze water/water warmtepomp, de HeatCycle, voor jouw situatie kan betekenen.

Indien je hierin geïnteresseerd bent, ontvangen we graag de volgende gegevens

 • Het huidige jaarlijkse gasverbruik (in m³).

 • Het huidige jaarlijkse waterverbruik (in m³).

 • Het aantal personen in het huishouden.


Met deze informatie kunnen we je een nauwkeuriger beeld geven van de potentiële jaarlijkse gasbesparingen (in m³) en de geschatte elektriciteitskosten (in kWh) bij gebruik van de HeatCycle in jouw huidige situatie.

Wil jij graag een persoonlijke indicatie ontvangen? Mail dan de bovenstaande informatie naar sales@dewarmte.nl.

Hebben jullie ook een datasheet van de HeatCycle?

Jazeker, download deze hier!

Kan ik naast hybride ook all-electric gaan met de HeatCycle?

De HeatCycle is een hybride systeem dat kan samenwerken met andere warmtebronnen, zoals bijvoorbeeld onze Pomp AO. In een gemiddelde woning kan de HeatCycle tot 40% van de totale warmtebehoefte (zowel tapwater als verwarming) voorzien.

Optioneel bieden wij bij installatie een grotere boiler aan met ruimte voor een elektrisch element, beschikbaar tegen een meerprijs. Dit maakt een overstap naar volledig elektrisch verwarmen mogelijk, afhankelijk van je persoonlijke situatie.

De HeatCycle is compatibel met cv-ketels, lucht-water warmtepompen, infraroodpanelen en zonneboilers. Door de HeatCycle te combineren met onze Pomp AO kun je mogelijk begin 2024 al gasvrij zijn!

Kan de HeatCycle alleen tapwater leveren of ook warmte voor de verwarming?

De HeatCycle gebruikt primair teruggewonnen warmte uit afvoerwater om sanitair water te verwarmen. Echter is er vaak nog restwarmte beschikbaar die ingezet kan worden voor de centrale verwarming van de woning. Zo draagt de HeatCycle bij aan het verminderen van het gasverbruik voor zowel het sanitair warm water als de centrale verwarming van de woning.

In een gemiddelde woning kan de HeatCycle ongeveer 40% van de totale warmtebehoefte (tapwater en verwarming) dekken. Deze schatting gaat uit van een jaarlijks gasverbruik van 1500 m³ en het gemiddelde watergebruik van een vierpersoonsgezin.

Hoeveel ruimte vraagt de HeatCycle in het huis?

In totaal bestaat de HeatCycle uit vier componenten die aan elkaar gekoppeld worden door goed geïsoleerde leidingen, deze onderdelen zijn: De warmteontvanger, opvangzak, warmtepomp en de boiler.

De warmteontvanger komt in de kruipruimte of kelder en vraagt ongeveer 1.35m vrije lengte van de horizontale hoofrioolbuis. Daar in de buurt is er een grondoppervlak van ongeveer 2x1m nodig voor de vuilwaterzak. Een gemiddelde kruipruimte of kelder biedt deze mogelijkheden. De warmtepomp is ongeveer 40x50x60cm, de boiler heeft een diameter van 60cm en een hoogte van 1,2m. De warmtepomp komt idealiter zo dicht mogelijk bij de cv-ketel te staan, maar kan eventueel ook ergens anders staan. De boiler komt het liefst nabij de warmtepomp te staan.

Wat is de benodigde hoogte van de kruipruimte?

Minimaal 50cm, hoe hoger hoe beter. Boven en naast de riolering moet minimaal 10cm vrij zijn, onder de riolering minimaal 30cm. Eventueel kan er in de kruipruimte gegraven worden om dit te realiseren als de ondergrond dat toelaat.

Mijn kruipruimte staat (soms) deels onder water, is dit een probleem?

Ja, een kruipruimte die (deels) onder water staat is niet optimaal voor de installatie van een HeatCycle. Dit heeft vooral te maken met de garantie van de onderdelen. Deze kunnen zeker tegen water, maar zijn niet ontwikkeld om constant onder water te staan. Het plaatsen van een betrouwbare dompelpomp is een mogelijke oplossing om ervoor te zorgen dat de kruipruimte te allen tijde droogstaat.

Wat voor leidingen en aansluitingen zijn er nodig?

De HeatCycle heeft een elektrisch piekvermogen van 1200 Watt. Houd altijd als vuistregel aan dat er maximaal 3500 Watt aan stroom door een groep mag lopen.

Qua aansluitingen zijn de volgende leidingen nodig:

 • 2 leidingen van de warmteterugwinunit naar de warmtepomp

 • 2 leidingen van de warmtepomp naar de C.V. (of de retour van de verwarmingsleiding)

 • 2 leidingen van de warmtepomp naar de boiler

 • 1 leiding van de boiler naar de C.V.


Daarnaast is de volgende bedrading nodig:

 • Bedrading van de warmteterugwinunit naar de warmtepomp.

 • Bedrading van de boiler naar de warmtepomp (als deze niet bij elkaar staan).


Uiteraard regelen wij een ervaren installateur voor de complete installatie.

Is het materiaal van de rioolbuis van belang?

Voor de installatie van de HeatCycle is het materiaal van de rioolbuis van belang. PVC is optimaal voor de installatie. Als het riool van gietijzer of gres is, is de installatie iets ingewikkelder maar nog steeds mogelijk.

Is elke CV-ketel te gebruiken?

Vrijwel alle cv-ketels kunnen samenwerken met de HeatCycle. Het belangrijkste is dat de CV-ketel een Gaskeur NZ-label heeft. De meeste cv-ketels van na 2000 hebben dit label.

Wat voor boiler wordt er geïnstalleerd met de HeatCycle?

Standaard installeren we een 150-liter boiler, omdat dit formaat meestal meer dan voldoende is voor een hybride systeem. Voor €895 extra is er een optie voor een grotere boiler met meerdere spiralen en een opening voor een elektrisch element. Dit is handig voor het aansluiten van bijvoorbeeld een zonneboiler of een extra warmtepomp. Afhankelijk van jouw situatie biedt dit de flexibiliteit om nu of later volledig gasvrij te gaan.

Hoe zit het met vervuiling en de techniek van warmteterugwinning?

De HeatCycle is ontwikkeld om met vuil water om te gaan. De innovatieve techniek die we hiervoor gebruiken is ruim een jaar succesvol getest in The Green Village. Daarna zijn er bij meerdere pilots vervolgtesten gedaan en hier zijn we geen problemen met betrekking tot vervuiling tegen gekomen. Sinds oktober 2021 zijn we commercieel onze HeatCycle aan het installeren bij particulieren thuis en hebben we inmiddels al honderden succesvolle installaties achter de rug!

Kan de HeatCycle samenwerken met een zonneboiler?

Ja, de HeatCycle en de zonneboiler kunnen worden aangesloten op hetzelfde boilervat. Het hangt wel van het huidige boilervat af of dit direct mogelijk is. In sommige gevallen is het nodig om het boilervat te vervangen voor een nieuw boilervat met 2 spiralen en daar de zonne-installatie op aan te sluiten. Let ook op dat bij een dergelijke combinatie de warmtelevering van de HeatCycle minder is omdat de zonneboiler in de zomer genoeg warmte kan leveren.

Kan de HeatCycle samenwerken met een lucht-water warmtepomp?

Ja, dit kan op 2 manieren.

1. De HeatCycle levert tapwater en de lucht-water warmtepomp levert verwarming.

2. De HeatCycle verwarmt de lucht-water warmtepomp voor waardoor de lucht warmtepomp minder hard hoeft te werken. Of dit mogelijk is hangt af van de lucht-water warmtepomp en dient te worden overlegd met de leverancier en de installateur van de lucht-water warmtepomp.

Wil je zeker zijn van een goede samenwerking? Reserveer de Pomp AO! Dan zorgen wij dat de complete installatie goed samenwerkt.

Wat zijn de mogelijkheden met stadsverwarming?

De mogelijkheden om de HeatCycle aan te sluiten in een woning met stadsverwarming hangen grotendeels af van de leverancier van het warmtenet. Technisch is de koppeling gemakkelijk te maken, maar of het toegestaan is vanuit de leverancier is de vraag. Eerst even overleggen met de leverancier van stadswarmte dus.

Wat is de hoogte van de ISDE-subsidie op jullie producten?

Pomp AO: Prijs €6.325, waarvan ISDE-subsidie: €2.925

HeatCycle: Prijs €7.325, waarvan ISDE-subsidie: €4.425

Helpen jullie met de aanvraag van de ISDE-subsidie?

Ja, om ervoor te zorgen dat je na de installatie van een van onze producten eenvoudig en snel een aanvraag voor de ISDE-subsidie kunt indienen, werken we samen met Simpel Subsidie. Na de installatie staat onze subsidiepartner klaar om je volledig te ondersteunen bij het aanvraagproces. Uiteraard ontvang je na de installatie meer informatie hierover. Ga voor meer informatie naar https://simpelsubsidie.nl/

Hoe werkt de aanvraag van ISDE-subsidie voor particulieren?

Als particulier kun je na de installatie de subsidie kosteloos, eenvoudig en snel terugvragen met een betalingsbewijs van de eindfactuur via onze subsidiepartner Simpel Subsidie. Is jouw installatie al voltooid? Start dan je subsidieaanvraag via de volgende link: https://dewarmte.simpelsubsidie.nl/. Onze partner Simpel Subsidie staat klaar om je gratis te helpen bij deze aanvraag.

Binnen welke termijn moet ik de ISDE-subsidie aanvragen na de installatie?

Je kunt tot 24 maanden na de installatie subsidie aanvragen.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn ISDE-subsidie ontvang?

De gemiddelde verwerkingstijd van een subsidieaanvraag bij de RVO is 6 tot 8 weken.

Is het mogelijk om de ISDE-subsidie aan te vragen voor meerdere warmtepompen?

Ja, je kunt zeker ISDE-subsidie aanvragen voor meerdere warmtepompen. Bij de installatie van meerdere warmtepompen is het belangrijk om voor elke afzonderlijke warmtepomp een betalingsbewijs van de factuur in te dienen bij Simpel Subsidie. Zij zullen zorgdragen voor de afhandeling van de aanvraag. Het te ontvangen subsidiebedrag per warmtepomp blijft gelijk, ongeacht het aantal warmtepompen dat je installeert.

Kan ik de ISDE-subsidie aanvragen voor een warmtepomp voor een nieuwbouwwoning?

Nee, je hebt geen recht op de ISDE-subsidie voor de aanschaf van een warmtepomp voor een nieuwbouwwoning. In 2020 was het nog mogelijk om gebruik te maken van de overgangsregeling. Vanaf 2021 zijn er geen mogelijkheden meer voor nieuwbouwsubsidie. Je komt alleen in aanmerking voor de ISDE-subsidie als je woning is gebouwd met een omgevingsvergunning die is afgegeven vóór 1 juli 2018.

Wat zijn de meldcodes van jullie producten?

Pomp AO: KA22291

HeatCycle: KA21095

Hoe werkt de aanvraag van de ISDE-subsidie voor zakelijke klanten?

De procedure voor het aanvragen van ISDE-subsidie is voor zakelijke klanten anders dan voor particulieren, maar het is zeker mogelijk. Het voornaamste verschil is dat aanvragen voor zakelijke klanten vóór de installatie moeten worden ingediend. Voor meer gedetailleerde informatie over het aanvragen van de ISDE-subsidie voor zakelijke doeleinden, verwijzen we je naar de website van Simpel Subsidie: https://simpelsubsidie.nl/isde-subsidie-zakelijk.

Ik heb een vraag over mijn subsidieaanvraag. Met wie kan ik contact opnemen?

Voor vragen over je lopende subsidieaanvraag kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met onze subsidiepartner Simpel Subsidie via vragen@simpelsubsidie.nl. Ze streven ernaar om je vragen binnen 1-3 werkdagen te beantwoorden.

Wat kan ik met de DeWarmte WebApp?

Met de DeWarmte WebApp, waar je na de installatie toegang tot krijgt, heb je altijd inzicht in de prestaties, besparingen en status van jouw warmtepomp(en).

Wanneer krijg ik toegang tot de WebApp en hoe kan ik inloggen?

Na de voltooiing van de installatie, ontvang je binnen twee werkdagen een uitnodiging per e-mail met jouw inloggegevens voor de DeWarmte WebApp. Je kunt inloggen door naar https://mydewarmte.com/ te gaan en de ontvangen inloggegevens te gebruiken. We adviseren om mydewarmte.com als een bladwijzer of snelkoppeling op te slaan, zodat je in de toekomst snel en eenvoudig kunt inloggen.

Waar kan ik terecht met vragen over de WebApp?

Wanneer je vragen hebt over de statistieken, het gedrag of de prestaties van je warmtepomp, kun je contact opnemen met onze Technical Support afdeling via support@dewarmte.nl.