Warmtepomp kopen? 5 dingen waar je nog niet over na had gedacht…

Warmtepomp kopen? Lees eerst dit blog
lees meer
HomeKennisbank

Warmtepompen

Inleiding

Warmtepompen hebben veel voordelen. Maar bij de afweging voor een warmtepompsysteem zijn er een aantal zaken die vaak over het hoofd worden gezien. Hier zijn 5 dingen waar je misschien nog niet over na had gedacht:

Locatie buitenunit

Bij het installeren van een warmtepomp is de locatie van de buitenunit cruciaal. Overweeg een plek met vrije luchtstroom en vermijd geluidsgevoelige gebieden. Zorg ook voor gemakkelijke toegang voor het onderhoud. Een zorgvuldige plaatsing optimaliseert de efficiëntie en verlengt de levensduur van je warmtepomp.

Geluid

Niet alle warmtepompen zijn even stil. Het is dus verstandig om bij de aanschaf rekening te houden met het geluidsniveau zodat zowel jijzelf als de buren nergens last van hebben. Verschillende fabrikanten vertellen net andere dingen over de productie van het geluid. Dit maakt het vergelijken soms lastig. In een ander artikel vertellen we je alles over het geluid van een warmtepomp.

Het uiterlijk

Bij de overstap naar duurzamere verwarmingsoplossingen wordt vaak het uiterlijk van de apparatuur vergeten. De buitenunit van een warmtepomp heeft vaak een goed zichtbare plek aan de buitenkant van je woning. Een grote grijze of witte kast is hierbij niet altijd een mooi gezicht. Niet voor jezelf, maar ook niet voor de buren die er op kijken.

Toekomstbestendigheid

Heb je nu nog een werkende CV-ketel en kies je voor een hybride warmtepomp, denk dan wel alvast na over wat je gaat doen als de CV ketel stuk gaat. Koop je dan een nieuwe gasgestookte CV-ketel of wil je tegen die tijd volledig gasloos verwarmen? Gaat jouw voorkeur uit naar gasloos verwarmen? Dan is het slim om bij de aanschaf van je hybride warmtepomp hier al over na te denken. Niet alle Hybride warmtepompen zijn namelijk geschikt om later volledig van het gas af te gaan. Mogelijk zijn ze niet krachtig genoeg voor de volledige energievraag van een woning, waardoor je mogelijk een tweede warmtepomp moet installeren. Hoe sterk de warmtepomp moet zijn om volledig van het gas af te kunnen verschilt per woning. Maar voor een gemiddelde woning moet je al snel kijken naar warmtepompen met een vermogen van 6kW of meer. 


Snelle installatie

De groeiende vraag naar warmtepompen heeft geleid tot uitdagingen, met name wat betreft levertijden. In sommige gevallen kan het wel tot 6 maanden duren voordat een bestelde warmtepomp daadwerkelijk geïnstalleerd kan worden. Geduld is een deel van de reis naar een groenere en efficiëntere toekomst, maar bij DeWarmte willen ze de energietransitie versnellen.




Al met al komt er een hoop kijken bij het maken van de juiste keuze. Welke warmtepomp het beste bij je past.

De Pomp AO van DeWarmte heeft een vermogen van 8kW, een stijlvol prijswinnend design en is met de Silent mode een van de meest stille warmtepompen in zijn klasse. Klik hier voor meer informatie over de Pomp AO van DeWarmte


Deel dit artikel